
508-260-676
Applause z przyjemnością zaoferuje i dostarczy nasze składniki do Twojej firmy. W razie potrzeby dostosowane idealnie do Twoich potrzeb. Nasze składniki roślin strączkowych dzielą się na 3 główne grupy: Białka, skrobie i błonnik.
Mąka grochowa powstaje w wyniku zmielenia ziaren grochu. Jest idealnym dodatkiem do różnych potraw np. zup. Bardzo chętnie mąka grochowa jest wykorzystywana do zagęszczania
Specyfikacja produktu
Nazwa produktu Mąka grochowa
Składkniki: Groszek(Pisum sativum)
Materiał wolny od GMO
Kraj pochodzenia: Polska, EU
PARAMETRY JAKOŚCIOWE PRODUKTU
Wymagania sensoryczne:
| Wygląd | Sypki proszek |
| Kolor | Lekko żółtobrązowy |
| Zapach i smak | Neutralny smak, charakterystyczny zapach grochu. |
Wymagania mikrobiologiczne: zgodnie z obwieszczeniem 2073/2005 ES
| Rodzaj mikroorganizmu | Maks. dopuszczalna wartość |
| Całkowita liczba mikroorganizmów | max. 105 CFU/g/ml |
| Exherichia Coli | max. 10 CFU/g/ml |
| Bakterie z grupy coli | max. 102 CFU/g/ml |
| Formy | max. 102 CFU/g/ml |
| Drożdże | max. 102 CFU/g/ml |
| Salmonella /25g/ 25ml | negatywny |
Metale ciężkie: zgodnie z wzmianką nr: 1881/2006 ES
| Ocena analityczna | Maks. dopuszczalna wartość |
| Wilgotność | max. 10 % |
| Kadm | max. 0,1 mg/kg |
| Ołów | max.0,2 mg/kg |
| Mercury | max.0,10,03 mg/kg |
| Arszenik | max.2,0 mg/kg |
| Białko | min. 20 % |
Dodatki: nie użyte
Pozostałości pestycydów: Mąka grochowa spełnia limity określone przez obowiązujące przepisy Unii Europejskiej dotyczące maksymalnych dozwolonych poziomów pozostałości pestycydów.
Fakty żywieniowe: w 100 gramach produktu
| Wartość energetyczna | Białko | Węglowodany | Cukier | Tłuszcz | Tłuszcze nasycone | Sól |
| 1474 kJ/348 | 10,2 g | 68,4 g | 0,1 g | 2,9 g | 0,6 g | 0,01 g |
Sól zawarta jest w produkcie w wyniku naturalnie występującego sodu.
| Alergeny i produkty pochodne | Składnik użyty do wytworzenia materiału |
| Orzechy produkty pochodne | Nie |
| Skorupiaki i produkty pochodne | Nie |
| Ryby i produkty pochodne | Nie |
| Jajka i produkty pochodne | Nie |
| (Tree) Orzechy produkty pochodne*** | Nie |
| Mleko i produkty pochodne (w tym laktoza) | Nie |
| Soja i produkty pochodne | Nie |
| Zboża cd. gluten i produkty pochodne | Nie |
| Dwutlenek siarki i siarczyny | Nie |
| Seler i produkty pochodne | Nie |
| Nasiona sezamu i produkty pochodne | Nie |
| Musztarda i produkty pochodne | Nie |
| Łubin i produkty pochodne | Nie |
| Mięczaki i produkty pochodne | Nie |
Sposób pakowania (opakowanie, oznaczenie): zgodnie z Rozporządzeniem (UE) nr 1169/2011 – wg wymagań klienta
Worki PE z oznaczeniami: Mąka Grochu
Waga:
Data ważności:
Warunki przechowywania i trwałość:
Przechowywać w czystym i suchym pomieszczeniu.
Bez szkodników i obcego zapachu.
Temperatura: maks. 25°C
Wilgotność względna: maks. 70%
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Producent – adres i osoba kontaktowa:
Applause Sp. z o.o.
91-134 Łódź, ul. Rojna 84 a
Applause to innowacyjny dostawca składników z grochu. Naszym celem jest bycie bardzo dynamicznym i zorientowanym na klienta producentem.
Dokładamy wszelkich starań, aby dostosować swoje produkty do potrzeb i wymagań naszych klientów.